19.02.21

UN Internacionalni Dan Maternjeg Jezika i 5. rodjendan portala Zdrava Jezicka Dijeta

U nedjelju, 21.2. obiljezavamo UN Internacionalni Dan Maternjeg Jezika i portal Zdrave Jezicke Dijete (Healthy Linguistic Diet) slavi svoj 5. rodjendan! Aktivnosti nasih pet godina postojanja evidentne su kroz stranicu: News, News Archives – Healthy Linguistic Diet gdje mozete citati o nasim uspjesima u ostvarenju  HLD misije: da omogucimo pristupacno znanje o kognitivnim prednostima dvojezicnosti i pristupu ucenju jezika kao komponenti naseg cijelozivotnog zdravlja, kroz sesije i publikacije za pedagoge, roditelje, djecu i politicare.

Ovom prilikom Dini je cast da objavi da je postala guverner/savjetnik GEMS Al Khaleej School, Dubai Al Khaleej National School – American school of Dubai (gemsakns.com) i da ce u bliskoj saradnji sa direktoricom ove skole, Gdjom Ghadeer Abu Shamat, raditi na obogacenju etosa bilingualizma/multilingualizma i razvoja pismenosti koji se oslanja na ovaj etos. U ovom vremenu globalne krize Dina je sa entuzijazmom prihvatila priliku da zivi u Dubaiu, radi sa lokalnim pedagozima i promovira Zdravu Jezicku Dijetu u ovoj dinamicnoj multilingualnoj regiji.

Zelimo svim nasim kolegama i svima koji obiljezavaju UN Internacionalni Dan Maternjeg Jezika svaki uspjeh sa planiranim aktivnostima. Voljeli bi cuti o vasim incijativama – javite se. Mi smo pripremili zajednicki blog koji mozete pronaci ovdje:

Dina i Thomas

BlogAll posts

26.03.21

International Day of Multilingualism

The 27th of March marks the International Day of Multilingualism. In our previous blog http://healthylinguisticdiet.com/international-mother-tongue-day-and-hld-5th-birthday/ we have More

Monument to UAE Constitution, Etihad Museum, Dubai

25.02.21

اليوم العالمي للغة الأم وعيد ميلاد HLD الخامس

Image top: Monument to the UAE Constitution, Etihad Museum, Dubai On Sunday 21st Feb we mark More

Monument to UAE Constitution, Etihad Museum, Dubai

19.02.21

International Mother Tongue Day and HLD 5th Birthday

Image top: Monument to the UAE Constitution, Etihad Museum, Dubai On Sunday 21st Feb we mark More

25.09.20

European Day of Languages, 26.9.2020

Four years ago, Dina and Thomas have met for the first time, at a celebration of More